Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC

Data: 17.04.2003

Victor Rebengiuc a devenit membru URR

Uniunea pentru Reconstrucția României - URR a anunțat astăzi, 17 aprilie 2003, înscrierea în partid a domnului Victor Rebengiuc.

 

Motivele intrării sale în viața politică sunt strâns legate de realitățile societății românești: "Cred că România se îndreaptă într-o direcție greșită și toate semnalele de atenționare nu înseamnă nimic pentru cei care conduc țara. URR m-a convins că este un partid lipsit de aroganță, de cinism, și că este profund preocupat de aducerea țării pe un drum bun. Cred în tinerețea membrilor URR, în spiritul lor de echipă, de inițiativă și de competență managerială",
a spus Victor Rebengiuc.

 

Președintele URR, Cosmin Alexandru, consideră evenimentul un nou început de drum: "URR a deschis mai multe drumuri de când a apărut. Cu ajutorul domnului Rebengiuc, mai deschidem astăzi unul: cel al intrării în politică din convingere, și nu dintr-un interes care ține de o funcție, de un post, de un contract".

 

În conferința de presă, URR a făcut public și proiectul politicii sale în domeniul culturii. Direcțiile principale pe care le susținem sunt: încurajarea creației culturale contemporane, prezervarea eficientă a patrimoniului, promovarea culturii românești în Europa, descentralizarea administrativă a culturii și integrarea ei în mecanismele pieței.

 

Ținând cont de neregulile și disfuncționalitățile grave din actualul Minister al Culturii și Cultelor, URR propune soluții precum:

  • desființarea departamentului Cultelor, deoarece, într-un regim democratic, cultele nu necesită reglementări speciale care să impună crearea unei structuri ministeriale dedicate;
  • administrarea culturii de către oameni specializați profesionist în managementul cultural;
  • creșterea implicării experților în evaluarea operelor de artă și a proiectelor culturale finanțate din bani publici, pe fondul retragerii politicului din aceste decizii;
  • folosirea mai eficientă a fondurilor alocate culturii, diminuate drastic de corupție în acest moment, și suplimentarea lor în virtutea unei priorități necesare a domeniului culturii.

 

 

Un succes recent al partidului este faptul că URR a fost ales să reprezinte România în board-ul "UK- SE Europe Forum", organizat în parteneriat de Marea Britanie și țările din sud-estul Europei.

 

Scopul acestui forum este de a reuni tineri formatori de opinie din domeniile cultural, economic, media și politic din SE Europei și Marea Britanie, care să-și împărtășească probleme de interes comun, să se cunoască mai bine și să elaboreze proiecte și acțiuni comune.

 

Acest forum se va desfășura în perioada 2003-2005, țările invitate să participe fiind: Anglia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, România, Serbia și Muntenegru.

 

 

Departamentul de Comunicare și Relații cu mass-media,
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 

 

 



NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR