Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Electorale Generale | Locale ]     Întâlniri/Conferințe      Program      Plan      Campanii   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
Alegerile Locale 2004

 

Discursul lui Dan Cernătescu

[la lansarea candidaților URR Craiova pentru Alegerile Locale din iunie 2004]

 

 

La 14 ani de la Revolutia din decembrie 1989, moment care m-a surprins ca soldat cu termen redus in Arad, ma gasesc in fata Dvs. incercand sa va vorbesc despre Craiova, orasul in care m-am nascut si despre candidatura mea, alaturi de URR, la consiliul local.

 

In acest timp, nu m-am implicat in nici o actiune politica, crezand ca schimbarea de acum 14 ani a fost suficienta pentru ca si orasul nostru sa urmeze un curs al schimbarii. Lucru total gresit, pentru ca am dat sansa acelorasi oameni care au condus orasul inainte de 1989 sa il conduca si in prezent.

 

La 33 de ani, cred ca a sosit momentul schimbarii si pentru orasul nostru, inlocuind politicienii cu oameni simpli dar care doresc ca gestionarea resurselor locale sa fie facuta altfel decat pana acum.

 

M-am lovit de ineficienta administratiei locale atat ca student al Facultatii de Mecanica, apoi ca proaspat angajat la Daewoo Romania si mai ales ca administrator de firma.

 

In conceptia celor "alesi", menirea unui administrator de firma este sa bifeze cat mai multe cozi sau sa completeze cat mai multe formulare (pe care nu se uita nimeni).

 

Intr-un cuvant, in loc sa beneficiezi de schimbarea si improspatarea sistemului, autoritatile locale prefera sa te uzeze zilnic, sperand poate ca astfel vei imbatrani prematur si vei intelege mai usor mentalitatea lor invechita.

 

Observ cu disperare ca, la 14 ani de la Revolutie, in locul unui drum ascendent al Craiovei, asistam la o trista involutie.

 

Prabusit economic, un oras trist si prafuit din care tinerii aleg sa evadeze, preferand "aerul curat" din alte zone.

 

N-am sa vorbesc despre greutatile sistemului privat, arhicunoscute de altfel.

 

Am sa vorbesc din postura unui cetatean obisnuit, locuitor al Craiovei, care este sufocat de lipsa de curatenie si de indiferenta autoritatilor.

 

Este evident, curatenia orasului meu, este unul dintre aspectele care lasa de dorit.

 

Daca in centrul Craiovei autoritatile reusesc oarecum sa mentina un aspect civilizat, in restul orasului situatia este complet diferita.

Atata timp cat cosurile de gunoi sunt "piese rare", este evident ca nu poti da vina in totalitate pe lipsa de educatie civica si ecologica a oamenilor simpli.

In loc "sa importam gunoi" pentru a face planul la depozitul ecologic gandit stramb de administratie, mai bine am colecta mai eficient gunoaiele care ne sufoca zilnic.

 

Importul de gunoi inseamna ori sa "cumparam" gunoi de la altii, in timp ce al nostru ne napadeste, ori sa-l colectam din alte parti.

Si intr-un caz si in altul resursele si asa mici alocate de primarie sunt irosite cu indiferenta. Cu acesti bani s-ar putea achizitiona cosuri stradale de gunoi pentru toata Craiova, nu numai pentru zonele centrale ale orasului.

 

Adica mai intai maresti puterea de colectare si apoi procesarea deseurilor.

Dupa realizarea acestei prime etape, dotarea tuturor strazilor Craiovei cu cosuri de gunoi, poti trece la etapa a doua, educatia civica si ecologica a craiovenilor.

 

Adica, mai intai faci tu ca primarie ceva si apoi poti cere sau impune craiovenilor pastrarea curateniei.

Se poate incepe o actiune pilot, pe o strada foarte circulata din Craiova, la care, alaturi de cosuri sa fie montate indicatoare privind amenzile aplicate celor care fac mizerie. Si sa existe pe aceeasi strada strada si agentii care incaseaza amenzile.

 

Timp de o luna, sau mai mult, in functie de adaptabilitatea si apetitul concetatenilor, aceasta actiune va fi impregnata in constiinta locuitorilor Craiovei, apoi se poate extinde pe rand, la nivelul intregii comunitati.

 

Credem noi ca atata timp cat strazilor vor fi curate, atunci si cetatenii vor pastra mai usor curatenia.

Cooperarea intre administratia locala si cetateni ar trebui sa fie continua, astfel incat impreuna sa putem aspira ca in cativa ani, strazile curate ale orasului sa fie udate si spalate zilnic, cum e posibil chiar azi in alte orase ale tarii.

 

Craiovenii vor privi altfel viata traind intr-un oras mai curat si mai frumos. Investitorii straini vor avea un alt "apetit" pentru a ramane aici.

 

Curatenia este unul dintre aspectele care credem ca s-ar preta la un alt mod de interpretare. Curatenia de pe strazi ar trebui continuata in administratie si in sistemul public, orice craiovean putand contribui la aceasta curatenie.

 

Daca la curatenia stradala Uniunea pentru Reconstructia Romaniei va cere craiovenilor sa nu arunce hartii pe jos, in ceea ce priveste curatenia in administratie vom cere concetatenilor nostri sa nu arunce voturile pe aceleasi persoane incremenite in functii.

 

Dan Cernătescu

Candidat la Consiliul Local Craiova

Vicepreședinte, CDJ Dolj
Uniunea pentru Reconstrucția României - URR

 

 

 



NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR