Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Mesaje      Chat      Forumuri  [ închise ]     Scrisoare   [ susținătorilor   diasporei ]    Răspunsuri  Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
Răspunsuri  

...la cele mai frecvente întrebări

...forumului maghiar transindex


Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări

Întrebări

  1. Cum pot deveni membru al URR?
  2. Aveți filială deschisă în județul...?
  3. Am depus cererea de aderare, acum ce fac? A fost aprobată?
  4. De ce înscriere ca aderent și nu înscriere ca membru?
  5. De promis au promis și alții înaintea voastră. Ce ne garantează că veți pune în aplicare ceea ce ați spus? (Altfel spus: "Faină inițiativă, numai să nu moară în scutece.")
  6. Care este strategia pentru a atinge obiectivele URR?
  7. Care este doctrina și programul politic al URR?
  8. Cum veți stopa corupția?

Răspunsuri

1. Calitatea de membru al URR presupune drepturi dar și obligații. Drepturile sunt în primul rând acelea de a alege și de a fi ales. Obligațiile țin de un anumit activism politic, de implicarea membrilor URR în activitatea organizației locale din care fac parte. Avem nevoie în echipa URR de cei care cred în Valorile și Principiile noastre, de cei care au timp și energie de dedicat cauzei comune, de cei care vor să facă, nu numai să pretindă, o altfel de politică în România. Din aceasta cauză am formulat o serie de criterii pe care trebuie să le îndeplineasca (conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al URR) cei ce vor să devină membri URR, și anume:

 

  1. aderența la Valorile si Principiile URR (completarea cererii de aderare)
  2. fără istorie politică personală în funcții de conducere la nivel național în vreun partid politic
  3. declarație pe propria răspundere privind orice legătură cu fosta securitate sau cu actualele servicii secrete
  4. cazier, inclusiv fapte amnistiate
  5. interviu cu o persoană din Departamentul de Resurse Umane al URR
  6. implicare activă în viața organizației locale a URR
  7. între 6-8 ore pe săptamână timp dedicat pentru activitatea în cadrul URR.

 

Activitatea membrilor URR va fi evaluată, în interviuri personale, la fiecare 6 luni, de către o persoană de la resurse umane.
Declarații false în legatură cu orice aspect menționat reprezintă motiv de excludere imediată din URR.

-*-

 

2. Strategia pentru înființarea de filiale este prezentată la www.urr.ro/ro/actiune/plan.shtml.

-*-

 

3. Cererea de aderare nu se aprobă sau respinge. Ea este aprobată din oficiu. Urmează să fii contactat pentru a ți se cere sprijinul în acțiuni concrete. După 3 luni de la depunerea cererii de aderare poți depune o cerere de a deveni membru, dacă ai participat la acțiuni și există compatibilități reciproce.

-*-

 

 

4. Calitatea de membru presupune drepturi dar și obligații. Drepturile sunt în primul rând acelea de a alege și a fi ales. Obligațiile țin de depunerea unei activități, de un anumit activism politic. URR nu urmărește neapărat o bază extinsă de membri cu responsabilități reduse ci o bază restrânsă cu responsabilități lărgite. Ca atare vom primi în partid oameni asemeni nouă - care au timp și energie pe care vor și pot să le dedice acestei cauze comune. Pentru a putea înțelege dacă potențialii candidați răspund acestei cerințe le cerem să activeze o perioadă de 3 luni alături de noi, ca și aderenți. Această perioadă poate fi scurtată sau anulată prin recomandarea unui membru existent. Dacă persoanele respective nu doresc să investească timp și energie în construcția partidului dar sunt de acord cu ideile și principiile noastre și doresc să contribuie sporadic și pe baze ad-hoc atunci calitatea de aderent este modalitatea potrivită.

-*-

 

 

5. Nu avem garanții. Dacă oamenii ar fi făcut numai lucrurile a căror reușită e garantată am trăi și acum în peșteri și am da fructe jos din pom cu bățul. Poți să ne crezi pe cuvânt și să vii alături de noi să facem ceva concret împreună sau poți sta pe margine până ai garanții. Scepticismul este o atitudine legitimă dar, din păcate, neconstructivă. Acest gen de atitudine a permis crearea și prosperitatea clasei politice de tip căpușe de acum. În sociologie fenomenul se numește "profeția auto-împlinită". Nu e un banc, e un fenomen studiat și foarte real. Zice așa: dacă crezi cu adevărat că ceva urmează să se întâmple, atunci șansele ca acel eveniment să aibă loc cresc considerabil. Și invers. Explicația e simplă: ceea ce crezi determină felul în care te porți și acționezi și acesta, la rândul său, influențează evenimentul. În cazul nostru, concret, atitudinea sceptică de stat pe margine și văzut determină inactivitate și pornirea de a vedea mai degrabă scăderile decât împlinirile, care la rândul ei produce dezamăgire și încă mai multă inactivitate. Dar sistemul nu se poate schimba decât prin activism și acțiune energică; deci inactivitatea duce la eșec și, uite așa, bingo! "V-am zis eu că nu iese nimic? Și ăștia sunt ca ăilalți". Și în fond nu e așa de bine să ai mereu dreptate? Chiar dacă nu ți-a folosit la nimic? E Miorița și fatalismul românesc la lucru, care aproape ne-au transformat deja într-o națiune de (tele)spectatori.

-*-

 

6. Primul pas este sa intrăm în Parlament, dacă se poate cu un procent suficient de mare încât să nu putem fi ignorați. Apoi să milităm din interior pentru ideile care ne animă. Clasa politică actuală este încremenită într-un joc care în marketing se numește oligopolism: deși sunt în competiție, nimeni nu are interesul să tulbure apele prea tare pentru că toți au aceleași bube-n cap și aceleași planuri secrete. Piețele oligopoliste nu pot fi sparte decât prin acțiunea disruptivă a unui nou venit care se poartă cu totul altfel. Cei vechi nu pot să mai facă ceea ce făceau pentru că, dacă nu reacționează, cel nou crește foarte repede și le fură toată piața sau suficient de mult încât să le încurce socotelile. Astfel, sistemul se reașează pe baze mai sănătoase. Așa funcționează lumea liberă și asta vrem și noi. Nu e nevoie să fim foarte mari ca să ne atingem scopul principal și anume să schimbăm felul în care se face politică în România.

-*-

 

7. Doctrina URR este de centru-dreapta. Asta înseamnă că noi credem în inițiativa privată și libertățile individuale dar credem și în egalitatea șanselor și datoria statului de a-i proteja pe cei defavorizați. Mai credem și că rolul statului este strict de a face ceea ce inițiativa privată nu vrea, nu știe sau nu poate face, adică să reglementeze, să garanteze competiția, să echilibreze macro-economic, să asigure infrastructura economică și socială, să stimuleze investițiile în domenii sau zone considerate prioritare (motiv pentru care ar trebui să și aibă priorități), să se ocupe de siguranța statului și a cetățeanului, etc. Rolul statului nu e în nici un caz să dea directive, să oblige lumea să se asigure numai la CEC, să conducă cu onor întreprinderi socialiste, de orice fel ar fi ele, să creeze mega-strategii naționale fără nici o aplicabilitate și utilitate practică, să aibă în patrimoniu sau sub influență ziare, televiziuni și radiouri, să dețină monopolul în ramuri economice majore și câte și mai câte aberații caracterizează prestația statului român de azi. Referitor la politicile sectoriale, ele fac timp de două luni obiectul dezbaterii publice în cadrul forumurilor sectoriale deschise în site-ul nostru de pe Internet. Ulterior, în cursul lunii octombrie, vom definitiva Programul de Politici Sectoriale al URR pe care îl vom publica.

-*-

 

 

8. Vom începe cu corupția de partid și mai ales vom începe prin a fi noi înșine, în cadrul URR, politicieni curați. Pentru asta vom fi foarte restrictivi cu admiterea de membri și nu vom permite nici un fel de servituți față de nici o persoană interesată. Apoi vom iniția propuneri legislative care să elimine principalele surse ale corupției de partid: finanțarea ilegală a partidelor, conflictul de interese, traficul de influență. Programul nostru politic va conține un capitol special dedicat combaterii corupției în administrație. Urmărește forumul dedicat de pe site și contribuie cu ideile tale.

-*-

 

 



NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR