Uniunea pentru Reconstrucţia României - URRUniunea pentru Reconstrucţia României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită!     
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Cerere de Aderare      Bannere     Cum să ne ajuţi      Detalii financiare   Hartă site  
Direct@URR


Ştiri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
Descărcaţi formatul .doc sau .pdf

 

 

CERERE de ADERARE

la Principiile şi Valorile partidului

Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR

 


Către 

 Diana Calfa, Secretar General al partidului,
subsemnata:

prenume:

nume:
/ subsemnatul

,cetăţean român, posesor al
 bi/ci serie/nr.:

cnp:
(diaspora: nr. asigurări)

 născut la data de:

în judeţul: , localitatea:

 cu domiciliu stabil

în judeţul:
, localitatea:

str.: nr: bl.: sc.: et.: ap.:

 cu domiciliu flotant

în judeţul:
, localitatea:

str.: nr: bl.: sc.: et.: ap.:

 cu domiciliu în străinătate

adresă:
, localitatea:

prov./stat: ţara: cod poştal:
email: telefon: mobil:

  doresc   să ader la Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR.

DECLARAŢIE

Subsemnatul/Subsemnata sunt de acord cu Principiile şi Valorile partidului Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR, aşa cum sunt ele enumerate şi descrise mai jos în conformitate cu Manifestul Programatic:

Valorile şi Principiile

partidului Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR

Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR este un partid de centru-dreapta care susţine republica drept formă de organizare a statului român şi democraţia ca sistem de funcţionare socială şi economică a societăţii româneşti.

Principiile si valorile care stau la baza ideilor si actiunilor noastre sunt guvernate de principiul fundamental al URR - "fiecare contează". Pentru noi, fiecare cetăţean trebuie respectat şi sprijinit în mod egal pentru a se dezvolta personal şi pentru a participa activ la dezvoltarea comunităţii în care trăieşte.

Bunăstarea materială şi progresul social pe care ni le dorim cu toţii pot fi realizate doar în măsura în care activitatea politică ce le promovează se sprijină, la rândul ei, în mod consecvent şi responsabil, pe principii şi valori totodată durabile şi moderne:

 

  • Libertate de iniţiativă
  • Sprijinirea dezvoltării proprietăţii private
  • Responsabilitate individuală
  • Spirit de echipă
  • Răspundere faţă de comunitate
  • Subsidiaritate
  • Toleranţă şi deschidere
  • Respect faţă de tradiţie
  • Democraţie directă

 

Libertate de iniţiativă

Libera iniţiativă şi libertatea de asociere în scopul promovării intereselor specifice - fie ele de natură politică, socială, profesională, culturală sau religioasă - constituie premisele fundamentale ale democraţiei şi progresului economic şi social modern. Iniţiativele personale şi asociative nu trebuie doar permise ci încurajate ca politică de stat pentru că ele reprezintă antidotul stagnării şi dezbinării societăţii.

Responsabilitate individuală

Indiferent de poziţia socială şi economică, membrii oricărei comunităţi sunt egali în faţa legii. De asemenea, fiecare individ trebuie să fie apreciat exclusiv în raport cu actele sale, indiferent de apartenenţele sale etnice, religioase, economice sau sociale.

Trăim într-un sistem politic în care fuga de răspundere faţă de consecinţele deciziilor individuale sau de partid reprezintă modelul de comportament în ierarhiile politice şi administrative.

Vom încuraja cu hotărâre, întâi de toate prin exemplul personal al fiecăruia dintre noi, responsabilizarea individuală ca atitudine, asumarea personală a ideilor şi acţiunilor cu impact public şi răspunderea explicită pentru acestea.

Spirit de echipă

Lumea modernă este în tot mai mare măsură o lume a interacţiunilor, a generării de valoare prin aportul conjugat de competenţe complementare. Credem că eforturile României de reducere a decalajelor economice pot duce la succese notabile doar în măsura în care vom reuşi să promovăm o etică a muncii bazată pe lucrul în echipă, pe efortul colectiv şi răspunderea individuală.

Răspundere faţă de comunitate

Este esenţial ca meritul personal să fie întotdeauna recunoscut şi răsplătit. Este însă la fel de esenţial pentru progresul unei naţiuni ca fiecare să contribuie la bunăstarea generală a comunităţilor din care face parte iar această contribuţie să fie recunoscută şi respectată.

Fiecare dintre noi suntem datori să contribuim, în funcţie de posibilităţi, la menţinerea unui spaţiu public civilizat în cadrul comunităţilor în care trăim fie acestea scări de bloc, cartiere, localităţi sau mediul înconjurător.

Subsidiaritate

Suntem convinşi că o condiţie fundamentală a eficienţei proceselor sociale şi economice constă în aplicarea principiului conform căruia deciziile trebuiesc luate întotdeauna la nivelul cel mai apropiat de cel la care ele sunt implementate.

Principiul subsidiarităţii stă astfel la baza descentralizării administrative şi a creşterii eficienţei activităţilor economice şi de gospodărire a treburilor comunităţilor locale.

De asemenea, el va sta şi la baza organizării întregii activităţi a URR, partidul nostru propunându-şi să depăşească variantele actuale de organizare politică din România, încă mult tributare „centralismului democratic” caracteristic partidelor şi regimurilor comuniste în care toţi aşteptau deciziile şi indicaţiile venite „de sus”.

Toleranţă şi deschidere

Ne propunem să contribuim activ la evoluţia României pe calea integrării euro-atlantice şi la aşezarea ei, cât mai curând posibil, în rândul ţărilor ce servesc drept exemple de democraţie politică şi progres social. Aceste scopuri sunt în mare măsură legate de dezvoltarea societăţii româneşti în direcţia unei mai mari toleranţe faţă de diversitate (fie ea politică, culturală, de sistem economic, etnică sau religioasă) şi a deschiderii către experienţele şi valorile europene şi universale.

Nu dorim o Românie autarhica şi autosuficientă ci o Românie partener de dezvoltare pentru vecinii noştri cei mai apropiaţi şi pentru toate ţările ce împărtăşesc valorile democratice.

Respect faţă de tradiţie

Suntem convinşi că dorinţa şi necesitatea integrării europene nu trebuie să ştirbească în vreun fel nevoia legitimă a românilor de a-şi păstra identitatea naţională. Scopul nostru nu este de a trai într-o „ţară europeană” ci într-o „Românie europeană”, o Românie în care principiile enunţate mai sus să se împletească cu respectul faţă de tradiţii, cu sentimentul apartenenţei la o naţiune al cărui prezent poartă în el o istorie lungă şi bogată.

Vedem în menţinerea şi cultivarea tradiţiilor naţionale o misiune care depăşeşte cu mult cadrul „folcloric” al manifestărilor festiviste: o naţiune supravieţuieşte şi se dezvoltă doar în măsura în care membrii săi se simt cu adevărat legaţi prin tradiţii şi valori comune.

Credem că avem suficiente motive să fim mândri că aparţinem acestei naţiuni şi vrem ca cei ce ne urmează să poată spune acelaşi lucru.

Democraţia directă

Democraţia nu este o stare imobilă ci mai degrabă rezultatul mereu în mişcare al negocierilor şi dialogului social permanent şi direct între clasa politică şi electorat.

Credem că sistemul politic şi social poate fi perfecţionat în primul rând prin extinderea democraţiei directe.

Alegerile prin vot direct trebuie astfel preferate alegerilor prin reprezentanţi sau delegaţi în toate situaţiile în care acest lucru este posibil.

De asemenea, consultarea publică la nivel local sau naţional este de luat în considerare atunci când deciziile politice au implicaţii majore şi pe termen lung asupra comunităţilor respective. >>

 

În calitate de aderent /aderentă sunt de acord să primesc lunar Buletinul de Informare editat de URR, alte informaţii legate de activitatea partidului, să fiu consultat(ă) cu privire la iniţiativele acestui partid şi să ajut URR prin toate mijloacele pe care le consider de cuviinţă.

 

Anexez în continuare acest

 

CURRICULUM VITAE

Educaţie:

  1. Absolvent(ă) al(a) Liceului/ŞcoliiProfesionale ,
    secţia , din localitatea , în anul .
  2. Absolvent(ă) al(a) Universităţii , Facultatea ,
    secţia , din localitatea , în anul .
  3. Absolvent(ă) al(a) Universităţii ,
          Masterat/studii post-universitare /doctorat în , în anul .

Experienţă profesională:

  1.  În prezent ocup funcţia de , în cadrul .
  2. În perioada , am ocupat funcţia de , din cadrul .
  3. În perioada , am ocupat funcţia de , din cadrul .
  4. În perioada , am ocupat funcţia de , din cadrul .
  5. Alte locuri de muncă: .

  6. Expertiză în: .

Experienţă în sectorul non-profit:

  1. Apartenenţă la organisme/organizaţii politice:
      În prezent am calitatea de , în cadrul .
      În perioada , am avut calitatea de , în cadrul .
      În perioada , am avut calitatea de , în cadrul .
      Altele: .
  2. Apartenenţă la organisme - organizaţii non-profit:
      În prezent am calitatea de , în cadrul .
      În perioada , am avut calitatea de , în cadrul .
      În perioada , am avut calitatea de , în cadrul .
      Altele: .

 

Abilităţi:

  1. Limbi străine cunoscute:
       Engleză: începător, mediu, avansat.
       Franceză: începător, mediu, avansat.
       Germană: începător, mediu, avansat.
       Altele: începător, mediu, avansat.
  2. Utilizare calculator: ocazional, frecvent, zilnic.
  3. Altele: .

Alte completări:

 

 

 

Declar că informaţiile le care le-am furnizat în această cerere şi în anexă (Curriculum Vitae) sunt adevărate şi vă rog să aprobaţi înscrierea mea ca aderent în partidul Uniunea pentru Reconstrucţia României - URR.

Notă:  câmpurile marcate cu sunt obligatorii.

 

 

 



NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observaţie, o dorinţă în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afişări 
[Confidenţialitate] © 2025  URR