Uniunea pentru Reconstrucția României - URRUniunea pentru Reconstrucția României - URR
Select language:
 Română RO    Magyar HU    English EN 
 Home-ul meu e aici!   Pagina mea favorită! 
 Intră pe forum!
FIECARE CONTEAZĂ
Închis: 31.12.2004
  Prima pagină     Electorale Generale | Locale ]     Întâlniri/Conferințe      Program      Plan      Campanii   Hartă site  
Direct@URR


Știri@URR
La e-mail
...în site!
Alegerile Generale 2004
Chat
Studio
Răspunsurile URR la chestionarul TI
Întâlnire Bran
Raport financiar
Alegeri locale 2004
www.bihor.urr.ro
www.cluj.urr.ro
www.brasov.urr.ro
www.arad.urr.ro
Programul Politic

 STARE DE SPIRIT 
Căutare
Google
FIECARE CONTEAZĂ DACĂ NU PARTICIPI NU SE SCHIMBĂ NIMIC
6 - 7.12.2003

Convenția Națională a URR

 

Sâmbătă 6 și duminică 7 decembrie, a avut loc la București prima Convenție Națională a URR. Sâmbătă discuțiile au avut într-un cadru intern soldându-se cu adoptarea noului Statut și a Programului de politici sectoriale al URR intitulat "Drumul spre normalitate". Duminică sesiunea a avut un caracter deschis, la întrunire participând - pe lângă delegații URR din toată țara - și numeroși invitați și reprezentanți ai mass-media.

Printre invitații de marcă s-au numărat domnii Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Pleșu, alți oameni de cultură, reprezentanți ai societății civile și oameni de afaceri respectați.

Întregul eveniment a fost moderat de colegul nostru, domnul Victor Rebengiuc.

Un discurs foarte motivant, de sprijin al URR, a fost sustinut de domnul Pio Cesare, Președintele filialei din România a organizației "Azzuri nel Mondo" ce reprezintă în afara Italiei interesele partidului Forza Italia condus de prim-ministrul italian Silvio Berlusconi.

Printre vorbitori s-au mai numărat - alături de membrii URR - domnii Gabriel Liiceanu, Cătălin Ionescu (Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al CODECS S.A.), Matei Paun (Director - Financial Advisory Services în cadrul companiei Deloitte & Touche), Anca Harasim (Director Executiv al Camerei de Comerț Americane în România ), Ioan T. Morar (Ziarist, membru fondator al Academiei Cațavencu și al Alianței Civice), Dumitru Muțiu (Șef de serviciu la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Sibiu ).

La sfârșitul evenimentului ne-am bucurat cu toții de imnul creat special pentru URR de către prietenii noștri din trupa Luna Amară din Cluj."


 

Cosmin Alexandru

Dragi participanți,


Programul nostru de politici sectoriale se numește "Drumul spre normalitate". Poate părea paradoxal să-ți stabilești drept obiectiv normalul și nu excepționalul. Fiecare dintre noi ne-am făcut însă un necesar obicei din a trata realul și nu imaginarul când ne gândim la viața de zi cu zi.

Ceea ce-i lipsește României astăzi este normalitatea, de situații excepționale lovindu-ne la tot pasul.
Este excepțional să parcurgi străzi întregi pe care mașinile sunt parcate pe trotuare iar pietonii merg pe carosabil, este excepțional să ți se taie ție căldura pentru că vecinul n-a plătit-o pe a lui, este cu totul și cu totul excepțional și unic în lumea civilizată să nu poți primi o factură într-un magazin fără să reciți ridicol codul fiscal și contul din bancă al firmei pe care o reprezinți, și așa mai departe. Dar nu vreau să insist pentru că situații excepționale de tot felul ne agresează fiecăruia, bunul simț și nevoia de normalitate în fiecare zi.

 

Noi, cei care am pus bazele URR, am decis să începem să construim normalitatea și prin mijloace politice pentru că turul doi al alegerilor prezidențiale din anul 2000 ne-a arătat dintr-o dată zăbrelele cuștii pe care până atunci o numeam cu mândrie globul de aur al libertății și prosperității personale. Felul în care fiecare dintre noi a ținut cu dinții de această libertate personală prin neimplicarea în politică a fost, din nefericire, cel mai eficient ajutor pe care l-am putut da acelora care, în schimbul iluzei libertății noastre individuale, obțineau atunci, chiar cu votul unora dintre noi, realitatea subjugării noastre colective.

 

Rămânând independenți i-am lăsat să se organizeze politic pentru a ne dicta voința lor, ceea ce și fac nestingheriți de 3 ani încoace.

 

Judecata noastră a fost atunci și rămâne și acum, că singurul fel în care ne putem apăra eficient interesele individuale este să ne organizăm politic, ca grup. Astăzi, foarte mulți membri URR fac parte din clasa mijlocie, încă în formare în România. Descoperim, din ce în ce mai mulți, că dacă vrem să creștem într-un mod corect și sănătos, e absolut necesar să ne exprimăm politic, într-un fel diferit de politica la care asistăm de 14 ani.

 

În viziunea noastră, performanța politică înseamnă administrarea cât mai eficientă a resurselor pe care o țară le are sau le poate atrage, în folosul cetățenilor acelei țări. Această definire poate părea nefirească în condițiile clasei politice românești de azi, dar vrem nu vrem, ne apropiem constant de Europa și acolo, ea este o realitate.

 

Fundamental pentru crezul nostru politic este dreptul fiecăruia de a alege, de a decide pentru sine. Fie că e vorba de servicii medicale, de unități de învățământ, de fonduri de pensii publice sau private sau de orice altceva. Acum, economia României nu este una funcțională pentru că societatea românească nu este una funcțională. În cele mai multe din situațiile zilnice în care ar trebui să putem alege ce considerăm că e cel mai bine pentru noi, de fapt, nu avem de unde alege. Alegerile sunt făcute de stat în numele nostru, pe banii noștri, în general în avantajul cohortei lui de stăpâni și slujitori. Asta nu e normal și e un lucru esențial pe care vrem să-l schimbăm. [...]

Programul adoptat

DRUMUL SPRE NORMALITATE

Politicile Publice ale
Uniunii pentru Reconstrucția României - URR

 

Preambul Justiție Sănătate Educație Proprietate Economie
Agricultură Cultură Minoritatea Maghiară Relațiile dintre Stat și Biserică Politicile Sociale Apărarea și Siguranța Cetățeanului Combaterea Corupției
Administrața Publică Locală Administrația Publică Centrală
Societatea Civilă Mass-Media Protecția Mediului Integrarea Europeană
În loc de încheiere

 

Principiul fundamental pe care se bazează politicile publice ale URR este cel al pragmatismului, în sensul orientării către rezultate. Este vital să depășim nivelul politicilor publice practicate în toți anii tranziției, care s-au caracterizat prin incoerență și lipsa prizei la realitate. Ele au fost mai degrabă cârpiri ale cutumelor existente decât reforme coerente. [...]

Vă vorbesc despre URR:


Dl. Andrei Pleșu

Andrei Pleșu

 

 

"Mi-a făcut o părere bună. Am ascultat cel mai bun discurs politic pe care l-am ascultat în ultimii 13 ani și anume acela al domnului Cosmin Alexandru, președintele URR.
Un excelent discurs politic, fără demagogie, lucid, într-o limbă română normală, inteligent, pe scurt cu destule calități care să-ți dea impresia că există încă variante plauzibile."

 

 

Dl. H-R Patapievici

H-R Patapievici

 

 

"De ce a ajuns pentru un tânar dinamic să fie mai greu să traiscă în țară, decât să emigreze? Datorită faptului că, la noi, politicienii și alegătorii trăiesc în aceeași lume numai în timpul alegerilor și trăiesc în lumi diferite, după aceea. Pentru că atunci când întrebi, ca simplu cetățean, nu ți se răspunde; când vorbești, nimeni nu te ascultă; când ești cinstit, nu ai nici o șansă; iar după ce ai votat, politicienii nu-ți mai dau nici o atenție. Ei bine, tinerii care s-au strâns laolată în URR au decis să dea lupte nu cu România, ci cu cei care ne fac, aici, viața detestabilă. Speranța mea e alături de ei."

 

 

Dl. Gabriel Liiceanu

 

Gabriel Liiceanu

 

 

"I-am cunoscut în felul acesta, pe lîngă președintele partidului, pe membrii semnificativi ai lui. Erau tineri, erau profesioniști, erau curați. Erau figuri noi, neimplicați pînă atunci în politică. Voiau să formeze nucleul unei noi clase politice în România, aveau peste 20 de organizații în țară, peste 30.000 de susținători cu o medie de vîrstă sub 35 de ani. Erau destinși, aveau umor, erau puși pe treabă. Voiau să ofere soluțiile de care aveam nevoie și pe care clasa politică românească fusese inaptă să le găsească vreme de 12 ani."

 

 

Dl. Victor Rebengiuc

Victor Rebengiuc

 

 

"Ei nu s-au înfruptat din bugetul statului, nu au luat credite neperformante, nu au căpușat întreprinderi de stat, au pornit de la zero; au realizat ceva pornind de la zero, prin propriile lor forțe. Deci, sunt niște oameni capabili și cred în capacitatea lor de a schimba România."



NetSoft - Linux Servers Install & Administration
Ai o idee, o observație, o dorință în legătură cu acest site?
 Trimite-o pe adresa webmaster@urr.ro 

 afișări 
[Confidențialitate] URR