Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Állásfoglalás      Kampány      Tervek      Pártprogram      Találkozók / Konferenciák      Beszámolók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 

Havi beszámoló

2002 december

 

A 2002. év végetért, és a decemberi hónap lezárja az önöknek közvetített tevékenységi beszámolók sorát.
Annak ellenére, hogy a decembert az ünnepek hangulata hatotta át, a SzRÚ égisze alatt játszódó események nem maradtak el:

  • A "Valóban Románia" projekt befejezése;
  • Változások a kolozsvári Helyi Igazgató Választmány összetételében;
  • A SzRÚ helyi tervezetei és tevékenységei;
  • Az első Karácsony a SzRÚ-nál;
  • Újdonságok a weboldalon;

 

Folyamatos információk:

  • • A SzRÚ tevékenységének reflektálása a tömegsajtóban;
  • A www.urr.ro webhely a csúcson;
  • Feedback.

 

A "Valóban Románia" projekt befejezése

A 2002-ben megkezdett, "Valóban Románia" projekt 8 találkozóban valósult meg, a bukaresti líceumok diákjai és a különböző üzleti területek személyiségei között. 2002 decemberében zajlott le az utolsó két találkozó:

  • 2002 december 5-én Răzvan Munteanu, a "CITIBANK România" alelnöke a "Matei Basarab" Országos Kollégium meghívottja volt.
  • December 12-én, Marian Popa úr, a "Fujitsu Services România" elnöke ugyanezen líceum diákjaival találkozott.

 

Változások a kolozsvári Helyi Igazgató Választmány összetételében

Decemberben első alkalommal változás történt a SzRÚ egyik helyi szervezetének vezetői struktúrájában. December 17-én Alin Gavriliu, a kolozsvári Helyi Igazgató Választmány elnöke lemondott erről a funkcióról. A lemondás oka a funkcióhoz kapcsolódó feladatkör megfelelő ellátásához szükséges idő hiánya volt.


Az újonnan választott elnök Nagy Zoltán, aki decemberig a szervezet titkára és pénztárnoka volt; az ő ügykörét Mircea Popescu vette át. A www.urr.ro oldalon a SzRÚ helyi szervezeteinek részlegén megtalálhatják az új kolozsvári vezetők bemutatását.

Helyi projektek és tevékenységek

Kolozsvár

A bemutató konferencia keretében a SzRÚ kolozsvári Szervezete nyilvánosságra hozta első projektjét. A "Tőled függ" tervezet az egész kolozsvári közösségnek szól és lényege a municípium lakosainak közös érdeklődési körébe tartozó témák megvitatása, a szervezet weboldalán, a www.delacluj.zic.ro címen. Látogassa meg weboldalukat, hogy részletesen olvashasson erről az első tervezetről.

A Bukarestben sikeresen megvalósított, "Valóban Románia" projektet a kolozsváriak is átvették és az igényeknek megfelelően alkalmazták. A tervezet decemberben két találkozóban valósult meg, amelyek a kolozsvári Szervezet székhelyén zajlottak le és a kolozsvári Technikai Egyetem több diákja vett részt rajtuk.

Iaşi

A SzRÚ Iaşi-i szervezete által elsőként kezdeményezett, "Mindenki számít" projektet egy televízióműsor keretében mutatták be először, a helyi TV BIT televízióadó közvetítésében. A tervezet célja a Iaşi-i polgárok fontosabb szocio-politikai problémáinak azonosítása, amelyek a SzRÚ Iaşi-i Szervezete által kezdeményezendő újabb projektek kiindulópontjai lehetnek majd.

Petrila

A 2002. év utolsó hónapjában a SzRÚ petrilai szervezete több közösségi tevékenységet szervezett, amelyek nagyon erős hatást gyakoroltak a lakosokra, annál inkább, hogy a városból egyetlen párt vagy üzletember sem tett ilyen jellegü gesztusokat a közösségért.

  • Egy 12 éves kislánynak, akiről 1996-ban kimutatták, hogy AIDS fertőzése van, a Karácsonya boldogabb volt mint más években. Egy videójátékot és sok édességet kapott. A következő periódusban egy televíziót is fognak a kislánynak adományozni.
  • Két nehéz anyagi helyzetben levő család az ünnepek küszöbén egy-egy televíziót kapott. A családokat a Szent György templom és a Cristal televízió választotta ki - a két intézmény képviselői résztvettek az ajándékozás eseményén is.

A petrilai SzRÚ tagok a pártnak a zónában való promoválása és a különböző generációk közötti közeledés megvalósítása érdekében egy futball-tenisz bajnokságot szerveztek, amelyen 40 személy vett részt. 24 versenyző iratkozott fel, és 6 díjat osztottak ki.

Az első Karácsony a SzRÚ-nál

Bukarestben, december 18-án ünnepeltük a SzRÚ életének első Karácsonyát azokkal az újságírókkal együtt, akik mellettünk álltak ebben az évben.

 

Az esemény a 2002-ben szervezett "csevelyek" sorozatát zárta le; ez alkalommal az eddigi tevékenységek is mérlegre kerültek. Ugyancsak december 18-án hasonló esemény zajlott le a SzRÚ kolozsvári Szervezetének keretében is.

 

Újdonságok a weboldalon

A decemberi hónapban a SzRÚ weboldala az alábbiakkal bővült:

  • Jelentős kiegészítések az oldal angol nyelvű változatán.
  • A folyamatos tevékenységekkel kapcsolatos anyagok publikálása.

 

A SzRÚ tevékenységének reflektálása a tömegsajtóban

A 2002. év végén 17 cikk jelent meg a SzRÚ-ról az írott sajtóban. Ezek közül 9 a helyi sajtóban, 8 pedig az országos napilapokban jelent meg.


Ebben a hónapban is jelentkezett a SzRÚ a televízióban, éspedig a "Realitatea TV" adó keretében, amelynek meghívottja Cosmin Alexandru, a SzRÚ elnöke volt, valamint a Iaşi-i TV BIT helyi televízióadó keretében, amely Ciprian Mitoşeriut, a SzRÚ Iaşi-i Szervezetének alelnökét hívta meg.

A www.urr.ro az elsők között

A SzRÚ weboldala ebben a hónapban is az elsők között maradt, a 7. helyet foglalva el a http://www.trafic.ro/?rid=wwwurrro címen.

 

Feedback

A jelentéssel kapcsolatos megjegyzéseiket, véleményüket várjuk a contact@urr.ro címen.
Köszőnetet szeretnénk mondani ugyanakkor azoknak, akik weblapjaikra feltették a SzRÚ bannerét, újból jelezve, hogy ilyenképpen szeretnének nekünk segíteni.

Bármilyen információ azzal kapcsolatban, ami rólunk a helyi sajtóban megjelenik, hasznos nekünk.
Ezeket önök a revistapresei@urr.ro címre küldhetik el.

 

 

Minden jót!

 

Cosmin Alexandru,

Elnök,

Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ

 

 



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ