Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Állásfoglalás      Kampány      Tervek      Pártprogram      Találkozók / Konferenciák      Beszámolók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 

Havi beszámoló

2003 július

 

 

A SzRÚ megalakulásának első évfordulóján, júliusban a főbb tevékenységek a SzRÚ ismertetésére, valamint a szervezetek és a kezdeményező csoportok belső fejlesztésére összpontosultak. A legfontosabb tevékenységek az alábbiak voltak:

  • A SzRÚ - egy év a megalakulás után;
  • Területi fejlesztés;
  • A SzRÚ helyi szervezetei;
  • Újdonságok a weboldalon.

 

Folyamatos információk:

  • A SzRÚ tevékenységének tükrözése a tömegsajtóban;
  • A www.urr.ro az elsők között;
  • Feedback.

 

A SzRÚ - egy évvel a megalakulás után

A múlt évben, július 10-én a SzRÚ nyilvánosságra hozta megalakulását az "Evenimentul Zilei" újságban megjelent cikkben. Egy évvel megalakulása után, a SzRÚ elnöke, Cosmin Alexandru egy nyílt levélben összegezte a SzRÚ főbb tevékenységeit és megvalósításait létezésének első évében. Hasonlóképpen, a levélben megkíséreltük leírni, hogy jelenleg hogy érezzük magunkat, milyen nehézségekbe ütközött politikai kezdeményezésünk, milyen elvárásaink voltak egy évvel ezelőtt, utunk kezdetén és miként látjuk a dolgokat az első szakasz lezárulása után.

 

Ez alkalommal, a SzRÚ szervezeteinek jó része a SzRÚ-t ismertető kampányokat szervezett, SzRÚ-s trikókat viselő, könnyen azonosítható csapatok által végzett röplaposztással. A trikókon feltűnő üzenetek fiatalosak voltak, beavatkozásra szólítottak fel, egyszóval összetéveszthetetlenül SzRÚ-sok voltak: ":) SzRÚ-sodj, Kövesd a SzRÚ-t, ha azt akarod, hogy számítson/Gyorsan, ha azt akarod, hogy tartson!"

 

Területi fejlesztés

Július 29-én Diana Calfa, a SzRÚ főtitkára találkozott a csíkszeredai SzRÚ szimpatizánsokkal. E találkozó következményeként, augusztusban megalakult a kezdeményező csoport a SzRÚ csíkszeredai szervezetének megalakítására. A területi fejlesztés hatékonyabbá tétele érdekében megalakult egy "SzRÚ-sító csapat", amely támogatni fogja Dianát ebben a tevékenységben.

 

A SzRÚ helyi szervezetei

Cosmin Alexandru, Adrian Pop és Nagy Zoltán SzRÚ tagok egy napig részt vettek a Tusnádfürdőn megrendezett kilencedik Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. Este az említettek találkoztak a FIDESZ alelnökével, Németh Zsolttal, aki 1998-tól a magyar parlament Külpolitikai Bizottságának elnőke. Ez volt a két párt képviselőinek az első találkozója; e találkozó révén kialakult az együttműködés első hídja a SzRÚ és egy másik keresztény-demokrata párt között, amely szintén egy volt kommunista országban működik. Július 25-27 között Păltinişen összeült az Országos Igazgatótanács. A találkozó díszmeghívottja Gabriel Liiceanu közismert kultúrember volt. A találkozóról részletesen olvashatnak a http://www.urr.ro/ro/actiune/int-conf/paltinis/relatare.shtml címen.

 

 

Júliusban a SzRÚ kolozsvári, konstancai, temesvári és bukaresti szervezeteinek tagjai több sampling kampányt szerveztek, SzRÚ-s röplapokat osztogatva. A SzRÚ kolozsvári szervezete egy, a kommunikációra, párbeszédre, a problémák érzékelésére, a kolozsváriak javaslataira összpontosító projektet indított el.

Újdonságok a www.urr.ro oldalon

Júliusban a SzRÚ weboldala az alábbiakkal bővült:

  • A Pro Demokrácia Egyesület által javasolt Választási Törvénykönyv reformjának bannere
  • A "Save Vama Veche" banner;
  • A legutóbbi két állásfoglalás az ugyanazon néven szereplő részlegek keretében;
  • Nyílt levél - Egy év munka és reménység;
  • A folyamatos tevékenységgel kapcsolatos anyagok publikálása .

 

A SzRÚ tevékenységének tükrözése a tömegsajtóban

Júliusban a központi és a helyi sajtóban egyaránt számos, SzRÚ-ra vonatkozó anyag jelent meg, több mint 40 cikkben reflektáltak a SzRÚ tevékenységére. Központi szinten 10 sajtónyilatkozatot tettünk közzé. A cikkek egy része, valamint a sajtónyilatkozatok a www.urr.ro oldal Média részlegén is elolvashatók. Július 10-én a temesvári SzRÚ sajtótájékoztatót szervezett a SzRÚ megalakulásának első évfordulója alkalmából.

 

Július 11-én Laurenţiu Ştefănescu, a SzRÚ temesvári szervezetének elnöke egy talk-show meghívottja volt az Europa Nova televízióadónál. A műsort egyenes adásban közvetítették, 22.00 órakor, és egy órát tartott.

 

A www.urr.ro az elsők között

 

Júliusban a SzRÚ weboldala az elsők között maradt, az 5. és 6. helyet foglalva el a www.trafic.ro Politika részlegén. Az oldalnak 6.278 látogatója volt, ami 28,1%-os növekedést jelent.

Feedback

Várjuk az önök véleményeit, megjegyzéseit a jelentéssel kapcsolatosan a contact@urr.ro címen.
Egyúttal köszönetet mondunk azoknak, akik a SzRÚ bannerét feltették weboldalaikra, újból jelezve, hogy ilyenképpen szeretnének segíteni nekünk.

Bármilyen, azzal kapcsolatos információ, ami a helyi sajtóban rólunk megjelenik, hasznos nekünk. Ezeket elküldhetik nekünk a revistapresei@urr.ro címre.

 

 

Minden jót!

 

Cosmin Alexandru,

Elnök,

Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ

 

 



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ