Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Állásfoglalás      Kampány      Tervek      Pártprogram      Találkozók / Konferenciák      Beszámolók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 

Havi beszámoló

2003 szeptember

 

 

A forró nyári hónapok után végre eljött a szeptember, az ősz. Ebben a hónapban a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ egy sor olyan tevékenységet indított el, amelyek a párt területi fejlesztését, valamint az országbeli és külföldi politikai pártokkal való párbeszéd és együttműködési viszony kifejlesztését célozták.

 

A SzRÚ szeptemberi tevékenységeit a következő fejezetekben lehet csoportosítani:

  • A párt területi fejlesztése;
  • A SzRÚ helyi szervezetei;
  • Újdonságok a weboldalon.

 

Folyamatos információk:

  • A SzRÚ tevékenységének tükrözése a tömegsajtóban;
  • A www.urr.ro az elsők között;
  • Feedback.

 

A területi fejlesztés

A SzRÚ alelnöke, Adrian Pop és Ciprian Teleman, a Bukarest Municípium Szervezetének elnöke szeptember 9-én találkoztak a Ploiesti-i SzRÚ szimpatizánsokkal.

 

Szeptember 18-án alakult meg az első vidéki szervezet: a Sânnicoară-i SzRÚ. A megnyitón Diana Calfa, Adran Pop SzRÚ vezetők és a kolozsvári SzRÚ elnöke, Nagy Zoltán is részt vettek.

 

A SzRÚ képviselőinek, Diana Calfa-nak és Nagy Zoltánnak a SzRÚ Craiova-i szimpatizánsaival való, augusztus 26-i találkozója nyomán, szeptember 15-én létrejött a SzRÚ Craiova-i kezdeményező csoportja.

 

Szeptember 25-én megalakult a SzRÚ marosvásárhelyi szervezete. A SzRÚ alelnöke, Adrian Pop és a főtitkár, Diana Calfa a marosvásárhelyi csoport tagjaival együtt résztvettek a szervezet hivatalos megnyitóján.

 

A SzRÚ helyi szervezetei

Szeptember 8-11 között a SzRÚ-t képviselő Cosmin Alexandru, Diana Calfa, Nagy Zoltán és Ciprian Siulea találkozókon vett részt a FIDESZ magyar párt képviselőivel. A FIDESZ képviselői között -akikkel a SzRÚ küldöttsége találkozott- volt a mezőgazdasági bizottság elnöke, a külpolitikai bizottság főtanácsosa, a külpolitikai bizottság vezetője és a FIDESZ parlamenti csoportjának alelnöke, a költségvetési és pénzügyi bizottság képviselői stb.

 

Szeptember 19-21 között Temesváron zajlott le az Országos Igazgató Választmány hatodik találkozója. A találkozón megvitatott témákról részletesen is olvashatnak a http://www.urr.ro/ro/actiune/int-conf/timisoara/relatare.shtml címen.

 

Cosmin Alexandru és Adrian Pop SzRÚ vezetők szeptember 22-én résztvettek egy kerekasztal beszélgetésen, amelyet a "Horia Rusu" alapítvány szervezett. A vitán politikai elemzők, román politikai pártok képviselői vettek még részt, a téma pedig "a közelgő választások előtt a jobboldali alternatíva esélyei és megoldásai" volt. Szeptemberben a bukaresti szektorok szervezetei és a SzRÚ Iasi-i szervezete több SzRÚ-s röplaposztó kampányt szerveztek.

 

Újdonságok a www.urr.ro weboldalon

Szeptemberben a SzRÚ weboldala az alábbiakkal bővült:

  • A temesvári találkozó;
  • Új kezdeményező csoportok vagy SzRÚ szervezetek;
  • A folyamatos tevékenységgel kapcsolatos anyagok publikálása.

 

A SzRÚ tevékenységének tükrözése a tömegsajtóban

Központi szinten 3 sajtónyilatkozatot tettünk közzé. A cikkek egy része, valamint a sajtónyilatkozatok megtalálhatóak a www.urr.ro oldal Média részlegén. Szeptember 19-én a temesvári SzRÚ egy sajtótájékoztatót szervezett. A tájékoztatón a temesvári SzRÚ tagok által javasolt és megvitatott témák a következők voltak: a temesvári SzRÚ állásfoglalása a Megyei Tanács azon tervezetét illetően, hogy szemétlerakatot létesítsenek a város északi részében, a SzRÚ szektorpolitikái a mezőgazdaság, az egészségügy és az igazságszolgáltatás területén, a párt választási stratégiájának elemei helyi szinten.

 

Szeptember 24-én a SzRÚ központi székhelyén szervezett sajtótájékoztatón Cosmin Alexandru, a SzRÚ elnöke nyilvánosságra hozta a SzRÚ-val kapcsolatos legutóbbi eseményeket, bejelentve a párt Országos Kongresszusának dátumát is. E sajtótájékoztató nyomán, a TVR1 televízióadó magyar nyelvű műsorában közvetítették Cosmin Alexandru e tv-adónak adott interjúját.

 

A www.urr.ro az elsők között

 

Szeptemberben a SzRÚ oldala a 9. helyen volt a www.trafic.ro Politika részlegén. Az oldal látogatóinak száma 3.919 volt.

Feedback

Várjuk az önök véleményeit, megjegyzéseit a jelentéssel kapcsolatosan a contact@urr.ro címen.
Egyúttal köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik a SzRÚ bannerét feltették weboldalaikra, újból kifejezve ezáltal, hogy ilyenképpen szeretnének nekünk segíteni.

Bármilyen, azzal kapcsolatos információ, ami a helyi sajtóban rólunk megjelenik, hasznos nekünk. Ezeket elküldhetik nekünk a revistapresei@urr.ro címre.

 

 

Minden jót!

 

Cosmin Alexandru,

Elnök,

Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ

 

 



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ