Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Állásfoglalás      Kampány      Tervek      Pártprogram      Találkozók / Konferenciák      Beszámolók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 

Havi beszámoló

2003 április

 

Kedves barátaink,

 

Az áprilisi hónapot is a SzRÚ struktúráinak megalapozására szenteltük. Ilyenképpen, a SzRÚ aktivitása a Helyi Szervezetek kifejlesztésére és más helyiségekben is kialakítandó új Kezdeményező Csoportok megnyitására összpontosult.

A főbb tevékenységek az alábbiak voltak:

  • A SzRÚ újrabejegyeztetésért való kampány folytatása, a Politikai Pártok új Törvényének megfelelően.
  • Új helyi Kezdeményező Csoportok.
  • Egy pragmatikus megközelítési mód a romániai kultúrát illetően.
  • A SzRÚ Helyi Szervezetei.
  • Újdonságok a weboldalon.

 

Folyamatos információk:

  • A SzRÚ működésének reflektálása a tömegsajtóban;
  • A www.urr.ro az elsők között;
  • Feedback

 

Új Helyi Kezdeményező Csoportok

Az áprilisi hónap folyamán Diana Uriciuc, a SzRÚ főtitkára a SzRÚ területi fejlesztésének folytatása érdekében több találkozón vett részt, Kezdeményező Csoportokkal valamint váradi, csíkszeredai és marosvásárhelyi SzRÚ szimpatizánsokkal.

 

A SzRÚ Helyi Szervezetei

Április 4-6 között, a helyi szervezetek és a kezdeményező csoportok elnökei egy Országos Konferencián találkoztak, amelyet Moneasan szerveztek meg.

 

A SzRÚ konstancai szervezete áprilisban megvalósította első projektjét. Ez egy emberi erőforrásokra vonatkozó training sorozat volt, a kis és középvállalatok számára. Az ülésszak nyomán a konstancai üzleti szféra nagyobb problémáit is azonosították. Mindez a SzRÚ konstancai szervezete által kezdeményezett első lépés volt, az üzleti szférában dolgozó személyek képességeinek fejlesztése érdekében.

 

Ionuţ Nechita, Ciprian Mitoşeriu és Anca Macrescu, a SzRÚ Iaşi-i szervezetének vezetői egy sorozat ülésszakon képviselték szervezetüket, amelyeket a vitának és az egészségügyi rendszer jelenlegi rettenetes helyzetére való megoldások keresésének szenteltek. Ezeken az ülésszakokon különböző egészségügyi intézmények és az egészségügy területéhez tartozó nemkormányzati szervezetek képviselői vettek részt; a politikai pártok közül csak a SzRÚ Iaşi-i szervezete képviseltette magát.

 

A SzRÚ kolozsvári szervezetének vezetői, Mihaela Banciu és Nagy Zoltán, a “Morális-politikai Reflexiókért Csoport” meghívására az “Erkölcs a politikában” témájú konferencián vettek részt. Az eseményen több vezető szempont képviselői voltak jelen: nemkormányzati szervezetek képviselői, egyetemi professzorok, az ortodox és a görög-katolikus papság valamint a tömegsajtó képviselői, politikusok, és diákok a Babeş-Bolyai Tudományegyetemről.

 

A bukaresti szektorok szervezetei a 2. Szektor alelnökének, Răzvan Stoenescunak a koordinálásában ebben a hónapban megkezdték az “Egy decens üzleti környezetért” projekt megvalósítását. A tervezet célja, hogy felmérje az akadályokat és nehézségeket, amelyekkel a bukaresti vállalatok szembesülnek tevékenységük során.

 

Újdonságok a www.urr.ro weboldalon

Az áprilisi hónapban a SzRÚ weboldala az alábbiakkal bővült:

  • A SzRÚ helyi szervezetei elnökeinek találkozója Moneasan.
  • Egy pragmatikus szemlélet a romániai kultúrát illetően.
  • A folyamatos tevékenységgel kapcsolatos anyagok publikálása.

 

A SzRÚ működésének reflektálása a tömegsajtóban

Áprilisban a SzRÚ működésére vonatkozóan 20 cikk jelent meg a központi írott sajtóban, valamint néhány petrilai, kolozsvári és iaşi publikációban. 8 sajtónyilatkozatunk volt, amelyekben kifejeztük álláspontunkat a kormányzati szereplők tevékenységét illetően és elmondtuk véleményünket a SzRÚ által szervezett sajtótájékoztatót és Rebengiuc úrnak a SzRÚ csapatához való csatlakozását illetően is. A cikkek és közlemények a www.urr.ro weboldalon is olvashatók, a Média részlegen, a http://www.urr.ro/ro/media/presa/2003/04.shtml címen.
Április 17-én a Prometheus Klubban tartott sajtótájékoztatón a SzRÚ elnöke, Cosmin Alexandru bejelentette, hogy Victor Rebengiuc úr tagként csatlakozott a SzRÚ csapatához; ugyanakkor, bemutatta a SzRÚ szemléletét a romániai kultúrát illetően is. Victor Rebengiuc úr a romániai színházak jelenlegi helyzetéről és a lehetséges reformintézkedésekről beszélt.
A sajtótájékoztató átiratát valamint az “Egy pragmatikus szemléletmód a romániai kultúrát illetően” anyagot is elolvashatják a weboldalon.
Ugyancsak április 17-én, a “Bună ziua, Ardeal” újság egy interjút publikált a kolozsvári SzRÚ vezetőivel, Nagy Zoltánnal és Mihaela Banciuval.

 

A www.urr.ro az elsők között

A SzRÚ weboldala az elsők között maradt, az 5-6 helyet foglalva elhttp://www.trafic.ro/?rid=wwwurrro címen, a Politika részlegen.

Az egyéni látogatók száma naponta 6100-ról 44600-ra növekedett.

 

Feedback

Várjuk az önök véleményeit, megjegyzéseit a jelentéssel kapcsolatosan a contact@urr.ro címen.
Egyúttal köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik a SzRÚ bannerét feltették weboldalaikra, újból kifejezve ezáltal, hogy ilyenképpen szeretnének nekünk segíteni.

Bármilyen, azzal kapcsolatos információ, ami a helyi sajtóban rólunk megjelenik, hasznos nekünk. Ezeket elküldhetik nekünk a revistapresei@urr.ro címre.

 

 

Minden jót!

 

Cosmin Alexandru,

Elnök,

Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ

 

 



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ