Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Állásfoglalás      Kampány      Tervek      Pártprogram      Találkozók / Konferenciák      Beszámolók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 

Havi beszámoló

2003 február

 

Kedves barátaink,

 

A februári hónapot a SzRÚ struktúráinak megalapozására szenteltük. Ilyenképpen, a SzRÚ aktivitása a Helyi Szervezetek kifejlesztésére összpontosult.

A főbb tevékenységek az alábbiak voltak:

  • A SzRÚ újrabejegyeztetéért való kampány folytatása, a Politikai Pártok új Törvényének megfelelően;
  • Traian Băsescu polgármester “Igen Bukarestért” kampányának támogatása a SzRÚ által;
  • Változások a kolozsvári Helyi igazgató Választmány összetételében;
  • A SzRÚ tervezetei és helyi tevékenységei;
  • Újdonságok a weboldalon;

 

Folyamatos információk:

  • A SzRÚ működésének reflektálása a tömegsajtóban;
  • A www.urr.ro az elsők között;
  • Feedback

 

Traian Băsescu polgármester “Igen Bukarestért” kampányának támogatása a SzRÚ által

A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ támogatta a főváros polgármestere, Traian Băsescu által kezdeményezett, az állampolgárok konzultására irányuló kampányt, a város modernizálását célzó, BEI kreditekre vonatkozóan, amelyeket a PSD tanácsosok visszautasítottak. A bukaresti SzRÚ tagjai aláírásokat gyűjtöttek a Traian Băsescu által kezdeményezett kampány érdekében. Úgy döntöttünk, hogy támogatjuk ezt a kampányt, mivel amikor a kormánypárt ahhoz a paradox módszerhez folyamodik, hogy választási kampányát a választók érdekeire bízva folytatja, a pártok közötti verseny irreleváns lesz: ez esetben minden pártnak kötelessége támogatni a modern politika alapelveit, éspedig azt, hogy a pártoknak egy jóhiszemű vezetői aktust kell nyújtaniuk; továbbá, a közöttük levő verseny pontosan az az alapvető mechanizmus, amely a kormányzat minőségének emeléséhez vezet.

 

A SzRÚ szervezetei vezetőinek találkozója

A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ vezetői, Cosmin Alexandru, Diana Uriciuc és Adrian Pop február 21-23 között Kolozsváron a SzRÚ valamennyi helyi szervezetének vezetőivel találkoztak. A kolozsvári találkozón felvetett témák a helyi szervezetek működésére, a fejlődési stratégiákra, az újrabejegyeztetéshez szükséges aláírásgyűjtésre valamint a párt növekedése során felmerülő nehézségekre és a kedvező körülményekre vonatkoztak. Ez alkalommal, Cosmin Alexandru, a párt elnöke interjút adott a helyi Antena 1 televíziónak és a kolozsvári “Evenimentul Zileri” újságnak.

 

 

Változások a kolozsvári Helyi Igazgató Választmány összetételében

Februárban változás történt a SzRÚ kolozsvári szervezetének vezetői struktúrájában. Amenofis Vidam, a kolozsvári Helyi Igazgató Választmány titkára és pénztárnoka lemondott funkciójáról. A funkcióba választott új vezető Doru Bolos. A weblapon, a kolozsvári szervezet oldalán több információt találhatnak a kolozsvári szervezet új titkáráról és pénztárnokáról, Doru Bolosról.

Projektek és helyi tevékenységek

Kolozsvár

A kolozsvári SzRÚ 5 tagja, Nagy Zoltán, Alin Gavriliu, Anca Popescu, Doru Bolos és Mihaela Banciu találkozót szerveztek meg a civil társadalom több szervezetének képviselőivel: a találkozón az “ARC”, a “Sirois” Alapítvány (Connex), a “Román Alapítvány a Gyermekekért, a Közösségért és a Családért” (Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie) valamint a “Caritas” képviselői vettek részt. A találkozón a kolozsvári SzRÚ tagok bemutatták a “payroll giving” (fizetésekből levont adományok) koncepciót. A koncepció alkalmazása által a kolozsvári SzRÚ példát szeretne mutatni a vállalatok társadalmi beavatkozására.

Az októberben elindított, “Tőled függ” projekt új fejlődési szakaszba érkezett. A http://www.delacluj.zic.ro/ oldalt aktualizálták. Ne feledjék el meglátogatni, hogy megnézhessék az újításokat és követhessék ezáltal ennek a projektnek az eredményeit.

A kolozsvári SzRÚ 3 napon keresztül vendégül látta az országos vezetők és a fiókszervezetek vezetőinek találkozóját.

Petrila

A február elsején elindított, “A közösség támogatása” című projekt folytatódott és valós sikereket ért el. Jelenleg, a számítógéphasználatba való bevezetés tanfolyamon 125 gyerek vesz részt; egy tanfolyam 2 hónapig tart.

Konstanca

Februárban a konstancai SzRÚ megváltoztatta székhelyét. Az új címet valamint az elérhetőségi adatokat megtalálhatják weblapunkon, a konstancai szervezet oldalán.

 

A SzRÚ helyi szervezetei

A Helyi Igazgató Választmányok hetente találkoztak a szervezetek tagjaival és a hozzájuk csatlakozókkal és megvitatták a tervezetekre vonatkozó ötleteket és a helyi szervezetek jövőbeli tevékenységét. Az aláírásgyüjtő kampány februárban is folytatódott.

 

Újdonságok a www.urr.ro weboldalon

A januári hónapban a SzRÚ weboldala az alábbiakkal bővült:

  • A SzRÚ bejegyeztetési dokumentumai.
  • A folyamatos tevékenységgel kapcsolatos anyagok publikálása.

 

A SzRÚ működésének reflektálása a tömegsajtóban

Februárban a SzRÚ működésére vonatkozóan 16 cikk jelent meg az írott sajtóban. Ezek közül 13 a központi, 2 a helyi sajtóban, egy cikk pedig az "Actualitatea" (Kanada) folyóiratban. 8 sajtónyilatkozatunk volt, amelyekben kifejeztük álláspontunkat a kormányzati szereplők tevékenységét illetően. A cikkek és közlemények a www.urr.ro weboldalon is olvashatók, a Média részlegen.
Kolozsváron is, Nagy Zoltán, a SzRÚ kolozsvári szervezetének elnöke 2 talk-shown vett részt, a kolozsvári Antena 1 televíziónál és a TVR2 televízióadó magyar nyelvű müsorának keretében.

 

A www.urr.ro az elsők között

A SzRÚ weboldala az elsők között maradt, a 7 és 8 helyet foglalva el a http://www.trafic.ro/?rid=wwwurrro címen, a Politika részlegen.

 

Feedback

Várjuk az önök véleményeit, megjegyzéseit a jelentéssel kapcsolatosan a contact@urr.ro címen.
Egyúttal köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik a SzRÚ bannerét feltették weboldalaikra, újból kifejezve ezáltal, hogy ilyenképpen szeretnének nekünk segíteni.

Bármilyen, azzal kapcsolatos információ, ami a helyi sajtóban rólunk megjelenik, hasznos nekünk. Ezeket elküldhetik nekünk a revistapresei@urr.ro címre.

 

 

Minden jót!

 

Cosmin Alexandru,

Elnök,

Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ

 

 



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ