Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Állásfoglalás      Kampány      Tervek      Pártprogram      Találkozók / Konferenciák      Beszámolók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

 

Havi beszámoló

2003 január

 

Kedves barátaink,

 

A januári hónapot a 2002-ben megkezdett konstrukció megszilárdítására szenteltük. Ilyenképpen, a SzRÚ aktivitása a Helyi Szervezetek kifejlesztésére összpontosult.

A főbb tevékenységek az alábbiak voltak:

  • A SzRÚ újrabejegyeztetéért való kampány folytatása, a Politikai Pártok új Törvényének megfelelően;
  • Változások a petrilai Helyi Igazgató Választmány összetételében;
  • A SzRÚ tervezetei és helyi tevékenységei;
  • Változások a 2. bukaresti szektor Helyi Igazgató Választmányának összetételében.
  • Újdonságok a weboldalon;

 

Folyamatos információk:

  • A SzRÚ működésének reflektálása a tömegsajtóban;
  • A www.urr.ro az elsők között;
  • Feedback

 

A SzRÚ újrabejegyeztetése a Politikai Pártok új Törvényének megfelelően

A Politikai Pártok új Törvényének érvénybe lépése nyomán elkezdtük megtenni a szükséges lépéseket a párt törvényszéki újrabejegyeztetéséért, a törvény által előírt, legkevesebb 25.000 alapító taggal. A SzRÚ valamennyi helyi csapata megkezdte ezirányú működését és az első aláíráslisták sem késtek.

Ez volt az első alkalom, amikor kértük és még mindig kérjük önöket, hogy aktívan csatlakozzanak hozzánk és alkossanak csapatot velünk. A törvény vitatható jellegén túlmenően, számunkra ez egy nagyon fontos lépés, mivel ettől függ munkánk végeredménye.
Önök a továbbiakban segíthetnek nekünk, hogy megvalósíthassuk ezt a tervezetet; a www.urr.ro weboldalon az összes szükséges dokumentumokat megtalálhatják.

 

Változások a petrilai Helyi Igazgató Választmány összetételében

Januárban változás történt a SzRÚ petrilai szervezetének vezetői struktúrájában. Daniel Temneneanu, a petrilai Helyi Igazgató Választmány alelnöke lemondott erről a funkcióról. Az alelnöki funkcióba Emilia Moldovant választották, aki a temesvári Jogi Fakultás abszolvense. A www.urr.ro weboldalon, a SzRÚ helyi szervezeteinek részlegén megtalálhatják az új petrilai vezető bemutatását.

 

Tervezetek és helyi tevékenységek

Kolozsvár

A januári hónap a kolozsvári csapat számára sok munkát jelentett, de egy nagyobbfokú áttekinthetőséget is, a közösség életébe való aktív beavatkozás valamint a helyi újságírókkal való formális és nem formális találkozások révén.

Az októberben elindított, "Tőled függ" projekt egy új fejlődési szakaszba érkezett és a www.delacluj.zic.ro oldal programozók segítsége révén új felületet fog kapni. Ne feledjék el meglátogatni, hogy követhessék ennek a tervezetnek az eredményeit. Azonban, ez nem az egyedüli tervezet, amely Kolozsváron folyamatban van, a januári hónap egyik legfontosabb tevékenysége ugyanis a nemkormányzati szervezetekkel való együttműködés volt.

Január 15-én a kolozsvári SzRÚ székhelyén találkozót szerveztek meg a kolozsvári nemkormányzati szektor képviselőivel: a találkozón az "ARC", a "Román Alapítvány a Gyermekekért, a Közösségért és a Családért" (Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie), a SECS, a kolozsvári "Élettér az Emberiségért" szervezet, a CIVITAS Alapítvány, a "A Román Rák Társaság" (Societatea Română de Cancer), a "Diamond Dance Club", a "Roma Bizottságok Erőforrás Központja" (Centrul de Resurse pentru Comitetele de Romi) és a "Pro Vobis" képviselői vettek részt.

A találkozónak kettős célja volt: a SzRÚ bemutatása és az NGO-kal való konzultálás a pártnak a nemkormányzati szektorral való kapcsolatára vonatkozó stratégiáját illetően.

Egy nagyon hasznos véleménycsere volt, és a SzRÚ álláspontja a civil társadalommal és a nemkormányzati szektorral szemben nagyfokú érdeklődést és lelkesedést keltett. Néhány konkrét együttműködési ajánlat és a következő találkozás időpontja is formát öltött. Az első ez év február 15-én lesz megtartva, az "ARC" és a "Sirois" Alapítvány (Connex) képviselőivel. Ők a "payroll giving" koncepciót fogják bemutatni a SzRÚ tagoknak, amely tulajdonképpen egy modell a közösség életébe való beavatkozásra. A projekt koordinátora a szervezet alelnöke, Mihaela Banciu.

 

Petrila

Január 31-én Nagy Zoltánnak, a SzRÚ kolozsvári szervezete elnökének, Laurenţiu Ştefănescunak, a SzRÚ temesvári szervezete elnökének, valamint a SzRÚ alelnökének, Mihaela Vinczének a jelenlétében a petrilai szervezet felavatta új székhelyét: januártól a petrilaiak gyerekei számítógéphasználatot fognak tanulni a SzRÚ segítségével.

A tervezét sikerét tükrözte az is, hogy beindítása után alig egy héttel 170 szülő iratta be gyerekét a SzRÚ iskolába. Emilia Moldovan, a petrilai szervezet egyik vezetője azonban egy meglepetést is tartogat számukra: nemsokára a gyerekek az Interneten is navigálhatnak.

Egy új, szebb világ megközelíthető lesz ezáltal Petrilán is.

 

A SzRÚ helyi szervezetei

A Helyi Igazgató Választmányok hetente találkoztak a szervezetek tagjaival és a hozzájuk csatlakozókkal. A találkozók alkalmat nyújtottak arra, hogy jobban megismerhessük egymást, hogy új tagokat vonzhassunk, hogy új ötleteket vitathassunk meg és nem utolsósorban, hogy csapatokat szilárdíthassunk meg. A beszélgetések nemegyszer éjszakába nyúlóak voltak és a résztvevők száma hetente növekedett.

 

Újdonságok a www.urr.ro weboldalon

A januári hónapban a SzRÚ weboldala az alábbiakkal bővült:

  • A weboldal angol verziójának felfrissítése;
  • A folyamatos tevékenységgel kapcsolatos anyagok publikálása;

 

A SzRÚ működésének reflektálása a tömegsajtóban

Januárban a SzRÚ működésére vonatkozóan 17 cikk jelent meg az írott sajtóban. Ezek közül 12 a központi, 5 a helyi sajtóban jelent meg. Az évet 4 sajtónyilatkozattal kezdtük meg, amelyekben kifejeztük álláspontunkat a kormányzati szereplők tevékenységét illetően. A cikkek és közlemények a www.urr.ro weboldalon is olvashatók, a Média részlegen.

Január 20-án a SzRÚ elnöke, Cosmin Alexandru valamint alelnöke, Adrian Stanciu részt vettek az "Alo, Florin" televízióműsoron, amelynek moderátora Florin Călinescu volt, és a Tele7ABC televízióadó közvetítette.
Néhányan önök közül kapcsolatba léptek velünk és csatlakoztak a SzRÚ csapatához a műsor nyomán. Isten hozta önöket a csapatban!
Kolozsváron is, január 24-én, Nagy Zoltán, a helyi szervezet vezetője és Mircea Popescu, a szervezet titkára és pénztárnoka egy 40 perces talk-show "hősei" voltak az NCN helyi televízióadónál.
A nagyszámú telefonhívás a műsor közben tükrözte az érdeklődést, amit a talk-show szereplői élveztek.

 

A www.urr.ro az elsők között

A SzRÚ weboldala az elsők között maradt, a 7. helyet foglalva el a http://www.trafic.ro/?rid=wwwurrro címen.

 

Feedback

Várjuk az önök véleményeit, megjegyzéseit a jelentéssel kapcsolatosan a contact@urr.ro címen.
Egyúttal köszönetet szeretnénk mondani azoknak, akik a SzRÚ bannerét feltették weboldalaikra, újból kifejezve ezáltal, hogy ilyenképpen szeretnének nekünk segíteni.

Bármilyen, azzal kapcsolatos információ, ami a helyi sajtóban rólunk megjelenik, hasznos nekünk. Ezeket elküldhetik nekünk arevistapresei@urr.ro címre.

 

 

Minden jót!

 

Cosmin Alexandru,

Elnök,

Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ

 

 



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ