Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.07.02

A rádió-TV illeték vagy a megalázás szokása

A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ úgy gondolja, hogy a rádió és TV illeték a román állampolgárokkal és a romániai törvényességgel szembeni súlyos visszaélés. Nem morális egy olyan, a minimálbér több mint 2%-át képező Illetéket azok számára is kötelezővé tenni, akik nem rendelkeznek rádió és TV készülékkel. Ez az illeték rendkívül magas a román állampolgárok több mint 50%-a számára, akik a szegénység küszöbén élnek, ha a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetői számára, -akik, annak ellenére, hogy magánházakkal és villákkal rendelkeznek, protokollvillákat is elfoglanak, amelyekért szintén mi fizetünk - alacsonynak is tűnik.


A rádió-TV illeték alkotmányellenes, ugyanis egy olyan sürgősségi rendelet által vezették be, amely egy organikus törvényt módosít. Nemcsak a kormánypártnak a Parlamenttel és a törvényeséggel szemben tanúsított megvetését tükrözi, hanem magával a demokráciával szembeni megvetését is; a Képviselőház vezetősége elfogadtatta az intézkedést, annak ellenére, hogy a képviselőknek kevesebb mint a fele szavazta meg. Az illeték a Szociáldemokrata Párt (PSD) totalitárius nosztalgiáit fejezi ki, a hatalom brutális gyakorlásának vágyát, azért az élvezetért, hogy érezhető legyen a lesújtottak alávetettsége; máskülönben, senkinek sem javadalmaz, nemcsak abszurd, hanem eredménytelen is.


Úgy gondoljuk, hogy törvénytelen és erkölcstelen a villanyszámla kifizetését a rádió-TV illeték kifizetésétől tenni függővé. Hasonlóképpen, tiltakozunk azon megalázás ellen, amelynek az "Electrica" társaság aláveti azokat, akik -túlságosan kisszámú és alacsony hatékonyságú- pénztárablakainál kell fizessenek. Mint egy olyan "állami" társaság, amely ad valamit magára, az "Electrica" megengedheti magának, hogy az utcán tartson háborús veteránokat, akiknek három alkalommal kell kérniük az illetéktől való jogos felmentést, hogy figyelembe vegyék őket. Nincs semmi jelentősége annak, hogy néhányan sorbaállás közben elájulnak; az "Electrica" vezetőségének akkor is megmaradnak a hatalmas fizetéseik és ugyanazokban, a mi pénzünkből fizetett villákban fognak vakációzni és soha senkinek nem fog kelleni számot adniuk arról, amit tesznek.

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ