Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.08.01

Az Egészségügy csődjének hamis okai


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ támogatja az Orvosok Szövetségének tiltakozását az Egészségügyminiszter kijelentéseivel szemben, amelyek értelmében az Egészségügy csődjének egyik okát a személyzet fizetésével járó költségek képezik. Az ilyen jellegű kijelentések csak arra szolgálnak, hogy eltereljék a figyelmet arról a tényről, hogy a jelenlegi kormányzat az Egészségügy számára összegyűjtött pénzeket a nyugdíjak és a munkanélküli segélyek részlegei fele téríti el, ugyanis ennek a tevékenységnek az eredménye sokkal látványosabban érvényesül a választóközönség előtt.


Addig, amíg az Egészségügy számára az alkalmazott vagy az alkalmazó által (gyakorlatilag mindenképpen az alkalmazott fizetéséből) kifizetett illetékeket nem használják fel teljes egészükben e célból, értelmetlenek a minisztériumnak a kórházakban és a gyógyszertárakban tartott, a csőd okait kereső razziái. Annál is inkább, hogy mostanáig a csőd okaiként az orvosoknak a létfenntartásukra elegendő fizetéseit és a nyugdíjasok magas kezelési költségeit sikerült azonosítaniuk.


Úgy gondoljuk, hogy egy Egészségügyminiszternek nem kellene heteket fordítania arra, hogy ellenőriztesse a megtérített recepteket, azért, hogy felfedezze azt, amit bárki megmondhat, éspedig, hogy a nyugdíjasok sokkal több egészségügyi gondozást igényelnek, mint az aktív emberek. Ahelyett, hogy ezeket a költségeket hibáztatná, amelyek valóban magasak, az Egészségügyminiszternek azért kellene harcolnia, hogy minél több erőforrást szerezzen és minél hatékonyabbá tegye ezek felhasználását.


Úgy véljük, hogy ahelyett, hogy a “fegyelem erősítése” érdekében ezredeseket alkalmazna, az Egészségügyminisztériumnak jobban együtt kellene működnie a szakszervezetekkel, az NGO-kal és az egészségügy különféle szakmai szervezeteivel, amelyeket jelenleg teljesen figyelmen kívül hagy. Továbbá, ami a legfontosabb, fel kellene tennie magának a kérdést, hogy milyen egészségügyi szolgáltatásokat bocsát a biztosítottak rendelkezésére az általuk kifizetett pénzek ellenében, ki és hogyan felel ezekért a szolgáltatásokért.


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ