Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.09.17

Európai integráció, bármikor, bárhogyan

A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ felelőtleneknek tekinti a külügyminiszter nyilatkozatait, aki azt állítja, hogy nincs túl nagy jelentősége annak, hogy Románia megkapja-e a funkcionális piacgazdaság státusát vagy sem. Ha Mircea Geoană úr nem akarja megérteni azt, hogy ha Románia nem fogja ezt a státust megkapni, miközben az összes többi tagjelölt ország már elnyerte azt, -ami európai integrációnk lehetséges elhalasztásának jele-, akkor őurasága inkább a Szociáldemokrata Párt (PSD) választási ügynökeként tevékenykedik, mint Románia külügyminisztereként.


Úgy véljük, hogy a külügyminiszternek diplomáciáját külföldi partnerei számára kellene megőriznie, nem pedig a román állampolgárokat félreinformálnia az integráció folyamatát illetően. Meglehetősen átlátszó az a kijelentés, miszerint az említett státus el nem nyerése elsősorban annak lenne tulajdonítható, hogy nem rendelkezünk elég, folyamatos gazdasági növekedést regisztráló évvel. A valóság az, hogy ha Románia nem kapja meg a működő piacgazdaság státusát, ez annak az egyszerű ténynek lesz tulajdonítható, hogy Romániának nincs ilyen gazdasága: utolsók vagyunk a magánosítás területén, mivel a Szociáldemokrata Párt úgy késleltette ezt a folyamatot, ahogy csak tudta, és utolsó helyen állunk az összes többi számításba vett gazdasági indikátort illetően is, mivel az említett párt a stagnálás politikáját folytatja.


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ véleménye az, hogy a legtöbb román párt által alkalmazott, Európa-párti demagógiának drámai következményei lehetnek, ha a román állampolgárok szembesülnek az integráció valóságával. Ez a győzedelmes demagógia felelőtlen módon meghamisítja az integráció árát és azt a fejlettségi fokot, amely hozzá szükséges. Mi több, úgy gondoljuk, hogy a 2007-es integráció, amelyet politikai megfontolások miatt erőltetve fognak megvalósítani, káros hatású lehet, ugyanis, ha Románia a jelenlegi fejlődési vonalat követi, akkor sem lesz az Európai Únióval kompatibilis ország.


Jelenleg Románia nem közeledik az Európai Unióhoz, hanem távolodik tőle, hiszen stagnál az alulfejlettségben, miközben az összes többi ország, a tagjelölt államokat is beleértve, felgyorsult fejlődést mutat. Románia külügyminiszterével ellentétben, aki úgy gondolja, hogy integrálódnunk kell, "a Románia körül kialakult, kitűnő atmoszféra" miatt, függetlenül attól, hogy Románia rendelkezik-e vagy sem a működő piacgazdaság státusával, a Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ úgy véli, hogy csak akkor kellene integrálódnunk, ha az állam visszavonul a a gazdaságból, lehetségessé téve, hogy az a piac elvei szerint működjön, illetve akkor, ha a kormány a korrupció leküzdésére, nem pedig annak megszervezésére törekszik majd.

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ