Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.10.22

Az erkölcsi nyomorúság és erőszak jövőjének ígérete

A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ véleménye az, hogy ha az 1991 és 2003 közötti időszak megfelelt annak a módnak, ahogyan az 1991-es Alkotmányt elfogadták, akkor nem várhatunk mást, mint egy olyan jövőt, amelyet az erkölcsi nyomorúság és erőszak ural majd. Úgy gondoljuk, hogy az egész politikai osztálynak fel kell vállalnia azt a tényt, hogy egy adott pillanatban, azért, hogy érdekeit megvalósíthassa, eldöntötte, vagy elfogadta azt, hogy a román állampolgárokat úgy kezeljék, mint egy elfoglalt ország népét, megvesztegetve azokat, akik alávetik magukat, hatalmas előnyöket biztosítva azoknak, akik aktívan együttműködnek velük és fenyegetve vagy zsarolva az ellenségesen megnyilvánulókat és a közömböseket. Ez a vád érinti azokat a politikai erőket is, akik folyamatosan ellenezték a módosítást nacionalista megfontolások miatt, ugyanis ez az ellenzék inkább a hatalomnak kedvező figyelem elhárításként jelentkezett, nem minősült reális ellenzéknek. Az új Alkotmány megszavazása nem azért nem járt a kívánt eredménnyel, mert a szélsőséges nacionalisták mozgósították a szavazókat a kisebbségek vagy az idegenek érdekeit szolgáló tétova előírások ellenében, hanem azért, mert az Alkotmány módosítása az egész román politikai osztály csődje volt, amelybe az említettek is beletartoznak.

 

Ha vonalat húzunk és a történteket összeadjuk, kiderül, hogy van egy új Alkotmányunk, amelyet csalás, és tettenért törvénytelenségek útján fogadtattak el, amelyeket a központi valamint a helyi közigazgatás kezdeményezett és szervezett meg. Olyan helyzetben vagyunk, hogy le kell nyelnünk ezt a sértést, amit a politikai osztály követett el, és annak a bemocskolását, amely minden nemzet szent törvénye kellene legyen.


Az Alkotmány megszavazásáért szervezett referendum reális eredménye, vagyis az, hogy a román állampolgároknak körülbelül 30%-a szavazott a módosításra, a romániai politikai osztály legitimitásának hiányát bizonyítja, Úgy gondoljuk, hogy ennek a „gerilla” hadműveletnek, - aminek az új Alkotmány megszavazása minősült -, a siralmas kudarcát elsősorban azoknak kell felvállalniuk, akik szervezték azt, de azoknak is, akik valamilyen formában hozzájárultak az új Alkotmány erőnek erejével való elfogadtatásához.


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ