Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.11.06

A minősítők vadászata


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ úgy gondolja, hogy az a tény, hogy Románia nem kapta meg a működő piacgazdaság státusát, nagyon aggasztó jel nemcsak az európai integráció szempontjából, hanem a román állampolgároknak egy decens életvitelre való esélyeit illetően is. Márpedig a jelenlegi hatalom soha nem fog tudni javítani ezeken az esélyeken. Ez a hatalom egész energiáját a működő piacgazdaság státusának megszerzésébe fektette, most pedig, abszurd módon, egész energiáját arra fordítja, hogy félremagyarázza kapott negatív ítéletet. Azonban, még egy pozitív minősítés sem változtatott volna azon a tényen, hogy Románia több afrikai és délamerikai ország után következik az életszínvonal vagy a korrupció fejezetnél.


Nem hiszünk abban, hogy még néhány lemondás javítani fog a jelenlegi kormányzat alapvető problémáján, amint a legutóbbi lemondások sem javítottak semmit a kormányzás minőségén. Egyrészt az történik, hogy a miniszteri korrupciót az igazságszolgáltatás eltussolja, másrészt ezeket a minisztereket hozzájuk hasonlókkal helyettesítik. A párt visszautasítja nemcsak a büntetőjogi szankciókat, hanem az erkölcsi jellegűeket is, ezáltal folytatva korrupt tisztségviselői támogatásának gyakorlatát.


A széleskörű korrupció, amelyről a nemrégiben közvetített országjelentés beszél, nem az a korrupció, amelyet a kormánypártnak sikerült megfékeznie, hanem az, amelyet ő maga szervez, irányít a kormány szintjén, és amelynek modelljét aztán az egész társadalom szintjén elterjeszti. Ezért, a Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ úgy gondolja, hogy kötelességünk szankcionálni és elszigetelni azokat, mindazokat, akik elfogadják és állandósítják ezt a modellt, függetlenül attól, hogy milyen szinten teszik ezt. El kell határolnunk ettől a széles körben elterjedt korrupciótól a romániai társadalomnak egy egészséges rétegét, egy olyan réteget, amely becsületes munka által akar boldogulni, aki decens és civilizált módon akar élni.


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ