Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2003.11.23

A mindennapos embertelenség ellen

A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ úgy gondolja, hogy a koldulásra vagy életkoruknak nem megfelelő munkára felhasznált, kizsákmányolt gyermekek helyzete tűrhetetlen. Embertelen és méltatlan egy civilizált társadalom számára, hogy mindennapos jelenségként tűrje a koldulásra küldött gyermekek fizikai és pszichikai kizsákmányolását, akik néha el vannak torzítva, hogy sajnálatot ébresszenek az emberekben, és gyakran kegyetlenül el vannak verve, ha nem "termelnek" eleget.


A Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ támogatja minden olyan gyermek felvételét a különböző óvintézményekbe, akiket családjuk vagy olyan "vállalkozók" küldenek koldulni, akiknek a "tulajdonába" kerülnek. Hasonlóképpen. támogatjuk az utca valamennyi gyermekének felvételét ilyen intézményekbe; a civilizált világban, ha léteznek is emberek, akiknek nincs fedél a fejük fölött, a gyermekeket nem bízzák a sors akaratára, hogy jövőjük csak bűncselekményekre és kábítószerekre épülhessen.


A törvénykezést módosítani kellene, a gyermekeiket kizsákmányoló szülők -legyenek azok természetes szülők vagy sem-, és általában mindazok büntetésének súlyosbítása értelmében, akik fizikailag vagy pszichikailag bántalmazzák őket. Továbbá, le kellene egyszerűsíteni ezen, emberségükből kifordult személyekeknek a szülői jogaiktól való megfosztásának eljárásait, akkor is, ha elég sok elővigyázatossági intézkedést kell foganatosítani a visszaélések megelőzése érdekében.


Úgy gondoljuk, hogy az a rémálomszerű élet, amit gyermekek ezrei élnek
szemünk láttára, a társadalom közvetlen kudarcára utal, a gyengéknek és elesetteknek való segítségnyújtást illetően. Mi több, az állami intézmények teljes kudarcát jelzi, amelyeknek büntetniük kellene a gyermekeket kizsákmányló személyeket, illetve a segélyintézmények kudarcát, amelyek túl sok feladatot hárítanak a nemkormányzati szervezetekre.

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ