Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2004.03.09

Az európaellenes ellentámadás

 


A Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ úgy gondolja, hogy a jelenlegi kormánymódosításnak nem fog sikerülni a kormány siralmas hatékonyságának növelése. Egy kancellária és új állások létrehozása a kormányban ragyogóan beilleszkedik a virtuális intézkedések vonalába, amelyekkel a kormány azt a hatást próbálja kelteni, hogy javít a kormányzás minőségén és megteszi a szükséges lépéseket az európai integráció érdekében.


A PSD (Szociáldemokrata Párt) "európai ellentámadása" figyelmen kívül hagyja azonban azt a tényt, hogy Románia prioritása a már létező intézmények működésének feljavítása kellene legyen, nem pedig az ugyanazon feladatkörű struktúrák felszaporítása. Függetlenül attól, hogy hány kormányzati struktúrának lesz tevékenységi köre az európai integráció, ez csak egy óhajtás fog maradni mindaddig, amíg a politikai hatalom visszautasítja az állami intézmények demokratikus működésének biztosítását, különösen azokét, amelyeknek a törvényt kell hatályba helyezniük.

 

Úgy gondoljuk, hogy az Igazságügyminiszter kicserélése fölösleges mindaddig, amíg ezt a párt nem szankcionálja a minisztert az igazságszolgáltatás szánalmas működése miatt. Fölösleges, különösen addig, amíg Stănoiu asszonyt nem kötelezi a párt, amelyhez tartozik, hogy válaszoljon a fölötte lebegő, megalapozott gyanakvásokra korruptságát illetően.

 

Távol attól, hogy új lendületet adjon az európai integrációnak, a PSD határozott lökést ad Romániának Európából kifele, amikor Talpeş generálist a kormányba nevezi ki. Ez a Dél-Amerika-i katonai rezsimek jellegzetes intézkedése, amelyek még csak nem is kísérlik meg követni az európai demokráciák standardjait. A PSD "európai ellentámadása" egyszerűen csak európaellenes.

 

 

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ