Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2004.03.23

Eleget tékozoltak már a közpénzekből

 


A Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ üdvözli a kormány arra irányuló döntését, hogy ne tegye függővé a Petrom magánosítását az alkalmazottak egy bizonyos számának megtartásától és kéri ennek a gyakorlatnak az intézményesítését minden jövőbeli magánosításra nézve Romániában.


Úgy gondoljuk, hogy az állami szektorral kapcsolatos nézőpontnak radikálisan meg kell változnia, ugyanis teljesen magánosítani kell ezt a szektort. Mindezekben az években a román társadalom megelégedett azzal a ténnyel, hogy egyes állami vállalatok nem működtek veszteséggel. Ez egy teljesen hibás nézőpont, ugyanis ezekben a vállalatokban hatalmas befektetéseket eszközöltek a mi pénzünkből, a valamennyiünk pénzéből, olyan befektetéseket, amelyeknek az egész gazdaság termékhozamának szintjén is jövedelmezniük kellett volna. Gazdasági szempontból ezek a vállalatok veszteségesen működtek, a korrupció és a politizált management miatt akkor, amikor egy nevetséges jövedelmet értek el méreteikhez képest. Ezeket a vállalatokat fosztogatási területként tartották meg a politikai kliensek számára és választási medencékként, ugyanis a szükségesnél sokkal nagyobb számú személyzetnek volt miért hálásnak lennie azoknak, akik fölöslegesen adták nekik a nagy fizetéseket.

 

A Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ kéri a kiegyenlítő fizetések praktikájának megszüntetését; az egyetlen iparággal rendelkező, magas munkanélküliségi kvótát mutató zónák esetében más megoldásokat kell keresni, pontonként, a gazdasági fejlődést célozva. Hasonlóképpen, kérjük, hogy a Korrupcióelleni Kamara (PNA) komolyan vizsgálja ki valamennyi, kullanccsá vált állami vállalat esetét, amelyeket a sajtó az utóbbi években jelzett.

 

 

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ