Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2004.04.08

A román igazságszolgáltatás nem vak akkor, amikor a (nem)Demokratikus Erőt alkalmazzák rajta

 


A Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ meg fogja fellebezni a bukaresti Törvényszéken a döntést, amelyben a bukaresti Bíróság elfogadta a Petre Roman (önálló?) szenátor úr által létrehozott párt bejegyeztetési kérelmét. Mindazt, amit a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ több hónapos huzavona által ért el (a párt bejegyeztetési kérelmének elfogadásáról és a pártok külön regiszterébe való felvételéről van szó, amely a bukaresti Bíróságon található), a Petre Roman által dajkált párt, a Demokratikus Erő, vagy a Demokrácia Ereje (az alapítók sem tudják pontosan...) kevesebb, mint egy hónap alatt kapta meg!


Van valami kábító a jelen esetben. 2004 március 15-e volt a dosszié első határideje, amikoris döntésnek kellett születnie arról, hogy teljesülnek-e a politikai pártok törvényéne által meghatározott kérelmek, hogy el lehessen fogadni a Demokratikus Erő párt bejegyeztetési kérését. A dossziéban már tartalmazta a Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ beavatkozási kérelmét, amely kifogásolta azt a tényt, hogy az új szerveződés jelvénye tulajdonképpen a SzRÚ-ét másolta le, amelyet a bíróság végleges döntés által fogadott el és jegyzett be.

 

A március 29-i ülésen a következő határidőt április 19-re tűzték ki. Egyetlen nap (!) múlva, március 30-án, a bíróság eljárási megbízott útján egy új ülés időpontját hozta tudomásunkra: március 31-ét!!! Majd a következő határidőt (és utolsót), április 7-ét!!! szintén eljárási megbízott révén közölte velünk. Látni fogjuk azt, hogy a döntés megokolásában, amely szerkestés alatt van, miért fogadta el a bíróság azonnal a Demokratikus Erő ügyvédjénk szánalmas motivációját, éspedig azt, hogy egy négyzetre a csúcsával felfele helyezett háromszög nem egy ház jelképe (a SzRÚ szimbóluma), hanem pontosan... az "erő", illetve a "demokrácia" jelképei.

 

Úgy tűnik, hogy a bíróság már eldöntötte, hogy a Petre Roman pártját nyilvánítsa a per nyertesének, bármilyen áron, ugyanis a "normális" perekben, amelyekben az igazságszolgáltatást nem tolják előre, a határidőket a végtelenségighalasztják, nem teszik egyik napról a másikra, mintha Románia megszállás alatt lenne.

 

A SzRÚ bejegyeztetése 6 hónapig, újrabejegyeztetése újabb 6 hónapig tartott, míg Roman úr új pártjának sikerült 3 hét alatt bejegyeztetnie magát.

 

Valóságos "egyenlőség" a törvény előtt és az igazságszolgáltatás "valóságos" függetlensége a politikummal szemben!

 

 

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ