Szövetség Románia Újjáépítéséért - SzRÚ
Szövetség Románia Újjáépítéséért - URR
 Itt az én honlapom! Itt az én honlapom! 
 A kedvenc oldalam! A kedvenc oldalam! 
 Intră pe forum!

Bezárva: 31.12.2004
  Nyitólap     Sajtóközlemények      Sajtóvisszhang      Sajtótájékoztatók 

Language
Română  Magyar  English
...itt!
Állásfoglalás:
Mi lesz az utca gyerekeivel?

Szervezetek:
Sânicoară

Szabályzat
Sajtóközlemények
Mamaiai találkozója
Pártprogram
Transindex -
SzRÚ dialógus
Kiáltvány
Pártdoktrína
 Hangulatjelzés 
MINDENKI SZÁMÍT NÉLKÜLED NEM LEHET SEMMIT MEGVÁLTOZTATNI
Hírek@SzRÚ
e-mailben szeretném megkapni
Sajtóközlemények
2004  
01 02 03 04 05 06
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
 Beszámolók
2003  
07 08 09 10 11 12
01 02 03 04 05 06
2002 Pénzügyi
07 08 09 10 11 12
Keresés
Google

2004.04.22

A SzRÚ bukaresti kandidátusainak jelölése

 

 

Ma, április 22-én jelöltetnek a Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ kandidátusai a bukaresti helyi választásokra. Bukarest főpolgármesterének székébe a SzRÚ jelöltje Alexandru Baciu, állatorvos szakorvos és egy magánvállalat igazgatója.

 

A szektorok polgármesteri hivatalaiba és tanácsaiba fiatalok csoportja jelöli magát, a "Válaszd a SzRÚ-t - hozzád hasonló embereket, ne politikusokat" szólam alatt. Többségük magánvállalatot vezet, vagy abban dolgozik, következésképpen tudják, hogy mit jelent a pénzek felelősségteljes kezelése és naponta küzdenek a bürokrácia problémáival. A politikumon kívülről jönnek és friss levegőt hoznak ebbe a kiöregedett, cinikus, korlátolt látáskörű politikai életbe.

 

A SzRÚ jelöltek programjának két fontos iránya van: az állampolgár tisztelete és tisztaság. Az állampolgárral szemben tanúsítandó tisztelet címszó alá -amit a SzRÚ meg szeretne a közigazgatásban honosítani - tartozik többek között a mód is, ahogyan a hivatalnokok az állampolgárok problémáit kezelik, valamint az a mód, ahogyan a helyi választottak a város problémáihoz viszonyulnak.

 

A tisztaság egyrészt az utcák tisztaságát és a város megjelenését jelenti, amely jelenleg szánalmas, másrészt pedig azoknak a zárt politikai köröknek a tisztaságára vonatkozik, amelyektől jelenleg a bukarestiek függenek. A SzRÚ alternatívát nyújt a főváros igazgatási módjára, amely jelenleg a mi pénzünk eredménytelen vagy korrupt elköltésére korlátozódik.

 

A SzRÚ bukaresti jelöltjei, a többi SzRÚ tagokhoz és egyre több román állampolgárhoz hasonlóan, sikeres szakmai életet mondhatnak magukénak, normalitást és jólétet sikerült maguk körül teremteniük. A normalitásnak ezeken a szigetein létezik az egymás iránti tisztelet, a tisztaság, de mindez már nem elegendő. Ideje annak, hogy ezek a szigetek egyesüljenek, hogy egy olyan szilárd talajt teremthessünk, amelyen egy valóban civilizált közösség építhető ki.

 

 


Cosmin Alexandru, Elnök
Szövetség Románia Újjáépítéséért-SzRÚ



Ötleteid, megjegyzéseid, kívánságaid vannak ezzel az oldallal kapcsolatban?
Küldd el őket a webmaster@urr.ro címre.

 hirdetmények 
SzRÚ